Internet

5 tips om te winnen bij Wordfeud 

Het is erg leuk om te winnen met spelletjes zoals Wordfeud, Words with Friends en Scrabble. Toch is dit niet altijd even makkelijk. Niet enkel moet je net de juiste steentjes en letters rapen, je moet ook een grote woordenschat bezitten. Om het jou wat makkelijker te maken te winnen met woordspelletjes zoals Wordfeud hebben we hier alvast enkele tips op een rijtje gezet.

 1. Gebruik letters met een hoge letterwaarde
  Indien je graag wil winnen met Wordfeud is het een goed idee om letters met een hoge letterwaarde te gebruiken. Op die manier kan je snel meer punten winnen. Toch is het zo dat letters met een hoge letterwaarde niet erg vaak voorkomen in de Nederlandse taal of net heel erg moeilijk te gebruiken zijn. Je kan echter gebruik maken van woordenlijsten om woorden te verzinnen met hoge woordwaardes.
 2. Gebruik woordenlijsten
  Zoals hierboven reeds vermeld kan je gebruik maken van woordenlijsten om op woorden te komen met een hoge woordwaarde. Zo zijn er bijvoorbeeld woordenlijsten met woorden die de letter Y bevatten. Door dit soort woordenlijst bij de hand te houden kan je makkelijk en snel woorden neerleggen die erg veel punten waard zijn. Er zijn woordenlijsten voor bijna elke letter in het alfabet. Afhankelijk van welke letter je zoekt en welke letters je op je balkje hebt staan kan je andere lijsten raadplegen.
 3. Speel aanvallend
  Hoewel je Scrabble of Wordfeud niet erg vaak ziet als een aanvallend of defensief spel kan je bij Wordfeud echter evenzeer aanvallend spelen. Hier hebben we het echter over de manier waarop jij je woorden neerlegt. Probeer om altijd woorden neer te leggen op speciale vakjes, zelfs wanneer deze speciale vakjes je misschien niet erg veel punten opleveren. Door jouw eigen woorden over de speciale vakjes te leggen beneem jij je tegenstander de kans om deze vakjes zelf te gebruiken.
 4. Probeer verkleinwoorden en meervouden neer te leggen
  Wanneer je een woord met een hoge woordwaarde neerlegt is het een goed idee om ook meteen het meervoud of het verkleinwoord neer te leggen. Waarom? Anders kan het namelijk zijn dat jouw tegenstander met meer punten gaat lopen net omdat hij of zij van jouw woord een meervoud maakte. Zorg er dan ook altijd voor dat je een letter S of een E en een N voor handen hebt om meervouden neer te leggen.
 5. Leer woorden met twee en drie letters
  Wist je dat woorden met twee of drie letters vaak heel wat punten waard zijn? Daarna is het ook erg makkelijk om deze woorden te maken wanneer het bord vol begint te raken. Probeer dan ook enkele woorden met twee of drie letters te leren zodat je makkelijk en snel nieuwe woorden vak neerleggen.

Dit vind je misschien ook leuk...