Zakelijk

5x voordelen voor het gebruik van WordPress

Als je een eigen website wilt gaan beginnen zijn er veel keuzes die je moet maken. Eentje die al snel naar voren komt is waar je je website gaat maken en hosten. Je zult je website altijd ergens onder moeten brengen zodat deze online komt. Het ligt er helemaal aan wat voor soort website het is waar je dit het beste kunt doen. WordPress zou een mogelijkheid kunnen zijn, hier staan 5 voordelen aan WordPress op een rij.

Gratis gebruik maken van WordPress

Wat een enorm groot voordeel van WordPress is, is dat je het gratis kunt gebruiken. Het is een gratis software die je zelf kunt downloaden en dan mee aan de slag kan. Je kan er ook zelf aanpassingen aan doen. Andere kunnen dit ook doen en dat wordt dan opgeslagen als plugin. Daardoor zijn er nu al enorm veel verschillende plugins gemaakt. Dit zorgt ervoor dat er een grote kans is dat er ook al een passende plugin voor jou beschikbaar is. Deze kun je ook gratis gebruiken.

WordPress is gemakkelijk in gebruik

WordPress is een software waar je gemakkelijk gebruik van kan maken. Dit is door de plugins die gemaakt worden, maar ook de basis van WordPress is niet erg moeilijk. Veel mensen pakken de manier van werken al snel op. Veel dingen spreken voor zich en zul je al snel begrijpen. Als er dan toch iets is wat je niet helemaal begrijpt zou je dit altijd kunnen opzoeken. Er zijn veel uitleg video’s te vinden op Youtube. Als je het toch nog best moeilijk vind of er niet zoveel tijd in wilt stoppen zou je ook kunnen gaan voor managed WordPress. Managed WordPress houd in dat experts je kunnen helpen en ervoor zorgen dat je website onderhouden wordt.

Goede manier van het hosten van je website

Een website moet altijd ergens gehost worden, anders komt het niet online te staan. WordPress zou daar een goede manier voor kunnen zijn. WordPress hosting zorgt ervoor dat je website online staat, maar ook dat je er gemakkelijk iets aan kan aanpassen. Ook heb je dan je eigen domeinnaam. Als er dan toch iets mis gaat met je website kun je contact opnemen en zullen zij het proberen op te lossen.

WordPress is een veilige plek

Het is belangrijk dat je website goed beveiligd is. WordPress is ontwikkelt met de focus op veiligheid, toch kan ook hier weleens wat mis gaan. Daarom is het verstandig zelf ook alles te doen om hem zo beschermd mogelijk te houden. Dit kun je doen door updates te blijven doen en te zorgen voor goede wachtwoorden die niet zomaar gekraakt kunnen worden.

Veel beschikbare templates

In WordPress kun je veel zelf ontwerpen. Als je dit zelf niet erg goed kan kun je ook gebruik maken van de templates die WordPress aanbiedt. Deze zijn er in veel verschillende stijlen en kleuren. Als je graag iets heel simpels wilt kan dit, maar als je toch iets spannends wilt kan dit ook gewoon. Wat je ook kunt doen is de templates nog een beetje aanpassen naar jouw smaak.

Dit vind je misschien ook leuk...