Zakelijk

3 tips om hogerop in Google te komen 

Wanneer je met een bedrijf start, moet je voorbereidt zijn om je te wanen in een wereld van onder andere linkbuilding, marketing en sociale media. Vaak is een bedrijf op zichzelf en zijn werkzaamheden niet genoeg om klanten aan zich te binden of überhaupt klanten aan de trekken. Tegenwoordig is het al moeilijk genoeg om offline aandacht voor je bedrijf te trekken. Hoe zorg je er nou voor om hoger in Google te komen als bedrijf voor online marketing? 

      1.Goed gebruik van zoekwoorden 

Veel mensen denken dat door content te schrijven met woorden die een hoog zoekvolume hebben in Google, zelf ook hoger te kunnen komen. In realiteit is dit zeker niet waar. Daarom kan je gebruik maken van long-tail zoekwoorden. Deze woorden zijn vaak lager in zoekvolume, maar in tegenstelling tot een hoog zoekvolume hebben deze woorden een lagere concurrentie oftewel als mensen hier op zoeken, heb je een grote kans hoog te staan in Google. Kijk dus niet alleen naar het zoekvolume, maar ook naar de concurrentie van het woord. Vaak is de concurrentie van een langer en gerichte zoekwoord lager dan een algemeen woord. 

       2.Maak gebruik van microsites 

Microsites zijn ontwikkeld om de werkzaamheden of het verschillende services van een bedrijf te segmenteren, zodat mensen gerichter kunnen zoeken en daarbij is er extra content met zoekwoorden waar de website op gevonden kan worden. 

       3.Doe aan snelheidsoptimalisatie 

Zoals je misschien al weet, houden mensen de afgelopen jaren niet van wachten. Daarom moet jouw site enorm snel geladen zijn om de klant vast te houden op je website. Dit kan door bijvoorbeeld afbeeldingen te verkleinen, caching elementen toevoegen om de klant bij het tweede bezoek te herkennen en de website snel te kunnen laden. Je kan ook eventueel de aanwezige plug-ins verschonen. Sommige plug-ins zorgen namelijk voor functionaliteiten die niet relevant zijn, maar wel veel laadtijd nodig hebben. 

Een website verbeteren is één van de beste manieren om hoger in Google te komen. Daarnaast zijn meer disciplines van online marketing belangrijk om je positie in Google te optimaliseren. Hiervoor kan je natuurlijk altijd naar een online marketingbureau gaan. 

Dit vind je misschien ook leuk...