Wonen, Zakelijk

Musthaves voor je thuiswerkplek! 

Hybride werken houdt in dat medewerkers werken zowel vanuit kantoor als thuis werken, omdat deze trend sterk heeft voortgezet, zijn werkgevers verplicht om ook voor thuis een ergonomische werkplek te bieden. Bij een ergonomische werkplek kun je denken aan verstelbare zit sta bureaus en bureaustoelen die je ook in hoogte kunt verstellen. Een voorbeeld van een bedrijf dat ergonomische kantoormeubelen aanbiedt, is havic-kantoormeubelen.nl. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere spullen die je nodig hebt voor je kantoorwerkplek. Deze musthaves zetten wij hier voor jou op een rijtje, zodat je zeker niets vergeet en een perfecte thuiswerkplek kunt creëren!

Tover je ruimte tot een productieve thuiswerkplek!

Het belangrijkste bij het creëren van een thuiswerkplek is dat de ruimte je inspireert en je productiviteit stimuleert. Hierbij komt dus veel meer kijken dan alleen het hebben van een laptop waarop je kunt werken. Als allereerst moet je denken aan het licht. Je hebt natuurlijk al verlichting thuis, maar dat betekent niet dat dit per se de juiste verlichting is. Het is essentieel om een bureaulamp of een grotere lamp aan te schaffen, zodat je oogklachten kunt vermijden en je je fitter. Om een knusse sfeer te creëren kun je ook nog een warm sfeerlicht toevoegen!

Extra concentratie met een geluids bestendige headset 

Het hebben van een noise-cancelling headset is altijd handig en vooral voor thuis of op kantoor. Hierdoor hoor je de telefonerende collega niet meer of het geklets van andere mensen, waarmee je thuis woont. Hierdoor heb je optimale concentratie voor je werk en raak je minder snel afgeleid door andere externe factoren. Hierbij is wel het advies dat je de headset echt alleen maar draagt wanneer het geluid je echt stoort, want als je de headset te vaak draagt, kun je extra gevoelig raken voor geluid om je heen.   

Een apart beeldscherm voor het bewaken van je gezondheid

Wist je dat je maximaal 2 uur achter je laptop mag werken, zonder hulpmiddel? De achterliggende reden hiervoor is dat langer werken schadelijk kan zijn voor je houding en ogen. Daarom is het cruciaal om een extern beeldscherm in te kopen. Hiermee kun je je laptop eenvoudig verhogen, zodat je tijdens het werken een goede houding hebt. Daarnaast kun je dit scherm ook aansluiten op je laptop, zodat je minder last krijgt van je ogen. Een ander groot voordeel hieraan is dat je meerdere schermen open kunt zetten, zodat je meer tegelijkertijd kan doen! Een extra tip hierbij is om een extern toetsenbord en muis aan te schaffen, zodat je houding volledig correct is. 

Verbeter de kwaliteit van je beeld met een externe webcam  

Ten slotte is een externe webcam een musthave om aan te schaffen voor je thuiswerkplek, wanneer je nog extra budget over hebt. Er zit natuurlijk al een webcam ingebouwd in je laptop, maar deze zijn helaas niet van de meest hoogwaardige kwaliteit. Om je beeld naar een hoger niveau te tillen is het zeker een aanrader om een HD-webcam te gebruiken, zodat je beeld ijzerscherp wordt. Wel zo fijn wanneer je in een online meeting zit met collega’s!

Dit vind je misschien ook leuk...