Financieel, Zakelijk

Heb ik een boekhouder nodig?

Als ondernemer maakt u best veel kosten. Om dit overzichtelijk te houden, moet u alle uitgaven en inkomsten goed bijhouden. Hier heeft u waarschijnlijk geen zin in of tijd voor. Toch is het belangrijk om dit overzicht te houden. Een boekhouder kan u hierbij helpen. Natuurlijk komen daar dan wel weer kosten bij kijken. Sommige ondernemers zitten in dubio, moeten ze nou wel of niet een boekhouder in de hand nemen? In deze blog gaan we het hebben over de voordelen van een boekhouder.

Veel administratie?

Het ligt er natuurlijk aan hoe groot uw onderneming is, of u daadwerkelijk een boekhouder nodig heeft of niet. Als u maandelijks een paar facturen stuurt, kunt u dit misschien nog zelf oppakken. Maar als dit aantal wel rond de 50 komt te liggen, kan dit te veel werk voor u zijn. Dan kan een boekhouder werk voor u uit handen nemen. Hoe meer administratie er is, hoe meer u een boekhouder nodig heeft. Verder hangt het natuurlijk ook af van uw eigen kennis. Kunt u veel zelf oppakken of heeft u geen idee waar te beginnen? Als het laatste voor u geldt, kan het verstandig zijn om dit door een boekhouder te laten doen.

Wat kan een boekhouder voor u betekenen?

Als u zelf een boekhoudprogramma gebruikt voor het maken van facturen en het bijhouden van uw inkomsten en uitgaven, is dat natuurlijk prima. Maar een boekhouder kan veel meer dan dat. Er zijn namelijk allerlei regelingen waar u gebruik van kunt maken als ZZP’er of bijvoorbeeld als starter. Hier is niet iedereen van op de hoogte. Logisch natuurlijk, want als dat je vak niet is, houd je je daar waarschijnlijk ook niet mee bezig. Deze regelingen werken in uw voordeel en kan u geld schelen. Verder is het verstandig om uw belastingaangifte samen met een specialist te doen, zodat u zeker weet dat u het goed invult en niet voor verrassingen komt te staan.

Naast een boekhoudprogramma is het dus zeker wat waard om een boekhouder in te huren. Een boekhouder in Groningen kan veel voor u betekenen wanneer uw bedrijf in deze omgeving gevestigd is. Heeft u personeel? Dan kan het zeker interessant zijn om een boekhouder in te huren, deze kan zich dat bezighouden met de salarisadministratie in Groningen.

Dit vind je misschien ook leuk...