Gezondheid

Wat zijn de symptomen bij koorts?

Wanneer je lichaamstemperatuur boven de 38 graden is, is er sprake van koorts. Met koorts kun je te maken krijgen met koude rillingen over het hele lichaam. Daarentegen kan je ook last krijgen van benauwdheid en hitte aanvallen. Als je last hebt van koorts, dan neemt je eetlust ook af. Je krijgt geen hap door je keel en doet het liefst de hele dag niks. Wanneer je te maken hebt met koorts, zijn er gelukkig wel een aantal stappen die je kunt nemen. 

Wat te doen tegen koorts

Als je koorts hebt, kun je paracetamol of ibuprofen slikken. Deze medicijnen zullen de pijn snel verlichten waardoor je rustiger uit kunt zieken. als je last krijgt van de symptomen van koorts, dan is het handig om je niet te veel in te spannen. Blijf lekker op bed liggen en rust goed uit.  Voor de rust kun je tegen koortst niet heel veel doen. De koorts zal vanzelf weg moeten gaan. WIl je je toch iets beter voelen? Dan kun je er voor kiezen om veel thee te drinken met honing. Dit kan voor je gevoel de pijn verlichten. Zorg er overigens wel voor dat je voldoende vitamines binnen krijgt. Dit kan in de vorm van supplementen, maar voldoende fruit eten helpt uiteraard ook.

Is koorts gevaarlijk?

Koorts is over het algemeen niet gevaarlijk. Je voelt je enkele dagen en soms zelfs weken goed beroerd en daarna is het over. Als je wat ouder bent, kan het wel erg gevaarlijk zijn. Jaarlijks sterven er veel ouderen door koorts. Het lichaam kan zich op een latere leeftijd namelijk niet meer goed verdedigen. Zorg er daarom voor dat je als ouder iemand goed oplet. Daarnaast kan ook de familie hieraan bijdragen. Ga bijvoorbeeld niet bij je moeder langs als je mogelijk ziek bent. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...