Gezondheid

Waar worden research chemicals voor gebruikt?

Research chemicals staan ook beter bekend als designer drugs. Stoffen en middelen die gebruikt kunnen worden om een effect op het menselijk lichaam te creëren. Evenals illegale drugs, zoals speed en XTC, dat doen. Research chemicals zijn doorgaans niet voor recreatief gebruik en consumptie, maar worden verkocht voor wetenschappelijk onderzoek. Wil je weten waarvoor ze gebruikt worden? Lees dan snel verder.

Wetenschappelijke doeleinden

De meeste research chemicals lijken heel erg op de stoffen die op de opiumlijst staan. Omdat het andere stoffen betreft en ze nog niet door de Nederlandse overheid zijn gecontroleerd, zijn het legale stoffen die dus gebruikt mogen worden. Echter, alleen voor wetenschappelijke doeleinden en niet voor recreatief gebruik. Om bijvoorbeeld een verdovende, stimulerende of versterkende werking te realiseren.

De meeste research chemicals kunnen dan ook alleen door wetenschappelijke onderzoekers worden besteld. Die bijvoorbeeld bepaalde stoffen en bestanddelen nodig hebben voor hun onderzoek naar bijvoorbeeld een nieuw medicijn. Door deze stoffen toe te passen, kan een medicijn een andere en gewenste effectiviteit hebben.

Recreatief gebruik van research chemicals

Worden research chemicals dan helemaal niet recreatief gebruikt? Nee. Ongeveer 1 tot 2% van de volwassenen heeft wel eens geëxperimenteerd met designer drugs. Met ook wisselende resultaten. Er kleven een hoop risico’s aan het innemen of het gebruiken van designer drugs en het is ook niet zo dat je een arts om advies kan vragen over hoe en wat je moet gebruiken om van een bepaald effect te kunnen profiteren. Dat is namelijk ‘illegaal’. We zetten illegaal tussen haakjes, omdat deze middelen en het gebruik ervan feitelijk (nog) niet illegaal is. Dat het ooit illegaal kan worden, is ook een feit.

Risico’s

Er zijn dus wat risico’s. Research chemicals kunnen verslavend zijn en in combinatie met andere designer drugs of medicijnen, kan het klachten veroorzaken. Denk aan misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid, maar ook hartkloppingen kunnen een symptoom zijn bij verkeerd gebruik van designer drugs. Je moet hier dus verstandig mee omgaan als je wil experimenteren en bijvoorbeeld illegale drugs voor designer drugs wil inruilen.

Let er ook op dat je altijd designer drugs bij legale aanbieders in Nederland bestelt. Deze aanbieders moeten aan strikte wet- en regelgeving voldoen en de middelen die ze maken en verkopen zijn uitvoerig getest. Daarnaast koop je ook alleen stoffen die legaal zijn, terwijl de designer drugs uit het buitenland stoffen kunnen bevatten die hier weer verboden zijn. Dat heeft weer alles te maken met het feit dat de wet- en regelgeving in andere landen anders kan zijn.

Research chemicals bestellen in het buitenland

Een andere reden om geen research chemicals in het buitenland te bestellen, heeft te maken met het feit dat het pakket onderschept kan worden door de douane. Dan ben je niet alleen je pakket kwijt, maar je kunt dan ook fluiten naar je centen. Dat is zonde van het geld. Kies dus altijd voor betrouwbare Nederlandse aanbieders als je dit probleem wil voorkomen. Je weet dan ook zeker dat je alleen met legale designer drugs te maken hebt en geen verboden middelen gebruikt.

Ga voor meer keuzes naar Designerlab.nl

Dit vind je misschien ook leuk...