Zakelijk

Hoe kies je de meest geschikte palletwagens?

In een magazijn of ergens anders in de productiebranche kan het handig zijn om een palletwagen te hebben. Er zijn verschillende soorten palletwagens en hoe weet je nou welke het meest geschikt is? We hebben een aantal soorten voor je op een rijtje gezet. Lees de blog om erachter te komen welke palletwagen het meest geschikt is voor jou.

Handpalletwagen

Er zijn verschillende uitvoeringen van een handpalletwagen. Deze wagen is geschikt voor het vervoeren van pallets en goede op korte afstand. Deze wordt namelijk met de hand bediend. De wagens kunnen variƫren in zowel lang, kort als breed of smal. Daarnaast zijn er meerdere varianten met verschillend capaciteit tussen de 1500 en 3000 kg.

Elektrische pompwagen

Deze elektrische palletwagen, ook wel pompwagen genoemd, heeft een elektrische motor. Dit is perfect voor wanneer er zo weinig mogelijk krachtinspanning gebruikt hoeft te worden. Dit is meestal het geval bij langere afstanden en bij het vervoeren van veel en zware goederen. Naast volledig elektrische pompwagens, zijn er ook semi-elektrische pompwagens.

Palletwagen met weegschaal

Naast handpalletwagens en elektrische pompwagens zijn er ook palletwagens met weegschaal. Met deze palletwagen is het mogelijk om naast pallets te vervoeren, ze ook te wegen. Dat scheelt namelijk heel wat werk als je dit anders op een andere plek moet doen. Door een palletwagen met weegschaal te nemen, scheelt dat dus tijd. En tijd is tenslotte geld.

Schaarpalletwagens

Schaarpalletwagens heb je in veel verschillende modellen, je hebt ze in elektrische maar ook in manuele varianten. Je kunt ze gebruiken als handpallettruck, maar ook als verplaatsbare werktafel. Ze hebben een bereik tot 80cm.

Zo heb je een overzichtje van allerlei verschillende palletwagens. Elektrische, manueel of met weegschaal, bepaal goed welke het meest geschikt is voor jou. Wat heb je nodig en wat moet er precies vervoerd worden? Vergelijk de verschillende wagens aan de hand van jouw wensen en voorkeuren.

Dit vind je misschien ook leuk...