Financieel

Hypotheekadviseur Veenendaal voor aankoop & financiering

In Veenendaal een huis kopen is lastig. Je hebt een hypotheekadviseur nodig die:

  • 7 dagen per week bereikbaar is
  • Snel indicatieve taxatie uitvoert
  • een biedcertificaat en financieringsopzet snel klaar heeft
  • binnen 48 uur akkoord van de bank binnen heeft

Financieren in Veenendaal begint bij Taxatiewaarde

Het is iedereen opgevallen. Kan jij € 500.000,- lenen, het huis is dan nog niet gekocht. Je zal echt overwaarde of spaargeld moeten hebben om te overbieden op een huis.

Hypotheekadvies Veenendaal gaat anders dan elders in Nederland.  Dit komt omdat je plaatselijk anders moet bieden.

Overbieden met salaris kan niet

Ongeveer 90% van de Nederlanders denkt dat voldoende inkomen de basis is om een hypotheek af te sluiten. Ik kan jou uit ervaring vertellen dat als er:

  1. geen overwaarde is van minimaal € 50.000,-
  2. of geen spaargeld van minimaal € 50.000,-

dan is kopen zinloos, zelfs niet met een inkomen van € 150.000,- per jaar. Je hebt eigen geld nodig om te kunnen kopen een huis kopen zonder eigen geld is kansloos door overbieden.

Hoe zit het met mijn maximale hypotheek?

Je kan nooit een hypotheek krijgen die hoger is dan de marktwaarde van het huis. Kan je dus op inkomen € 1.000.000,- aan hypotheek krijgen? Je hebt een huis gezien in Veenendaal met een vraagprijs van € 600.000,-k.k.?

Stel dat de taxatie ook € 600.000,- bedraagt en jij doet een bod van € 700.000,-? Je krijgt nooit meer dan € 600.000,- aan hypotheek voor dat huis in Veenendaal. Maximaal te lenen is 100% taxatiewaarde ondanks dat je meer kan lenen op je bruto jaarinkomen.

Hypotheekadvies Veenendaal en maximale hypotheek

Lexwonen, hypotheekadviseur Veenendaal zal diverse taxateurs raadplegen v.w.b. de marktwaarde van je droomhuis. Als de taxatiewaarde hoger is dan heb je minder eigen geld nodig of de overwaarde van je huidige woning.

Waarom veel overbieden in Veenendaal?

Het is niet alleen in Veenendaal of Rhenen waar je zoveel boven de marktwaarde moet bieden. Utrecht, Tilburg, Rotterdam, Eindhoven Enschede en Breda zijn ook steden waar je tussen de € 50.000 en 100.000,- hoger moet bieden.

Lexwonen werkt landelijk maar als je kan kiezen tussen woonplaatsen dan is Rhenen of Veenendaal makkelijker kopen dan in de regio Amsterdam of Leiden.

Waarom hypotheekadvies en aankoopmakelaar?

Ga je naar een bank of uitsluitend naar een hypotheekadviseur dan mis je de helft. Het belangrijkste is de bereikbaarheid en de kennis i.v.m. woningwaarde en de koopakte.

Voorbeeld van Hypotheek in Veenendaal

Erwin, Joost en Edwin, 3 vrienden kochten in Veenendaal West via Lexwonen, financieel adviseur  Veenendaal een huis. Drie vrienden samen in een hypotheek is geen probleem. Via Lexwonen kan dat snel geregeld worden na de juiste inventarisatie.

Omdat de drie vrienden samen veel meer konden lenen en meer eigen geld hadden konden ze een prima huis in Veenendaal West kopen.

Voorbeeld Hypotheek een aankoop Rhenen

Lucas en Miranda, starters uit Rhenen zagen een leuk huis op de Herenstraat in Rhenen. Omdat wij snel werken konden zij de woning snel bezichtigen. Lucas en Miranda hadden zelf € 40.000,- eigen geld en € 50.000 aan schenking ontvangen.

Helaas werd deze woning aan een investeerder verkocht. Gelukkig hadden wij meer succes met de woning op de Teldersweg te Rhenen. Door snel handelen van zowel de koper als Lexwonen was de woning snel gekocht. Er werd € 45.000,- overboden.

Biedcertificaat en goedkeuring bank werkt!

Lexwonen hypotheekadviseur Veenendaal en Rhenen maakt altijd een biedcertificaat voor zijn klanten. Ook ontvang je van ons een financieringsopzet die is goedgekeurd op de bankvoorwaarden.

Op deze wijze is het makkelijker om een huis te kopen in Veenendaal. Verkopend makelaars willen veel zekerheid. Met een biedcertificaat geef jij die zekerheid. Meer informatie over hypotheek in Veenendaal of elders in Nederland? Bel 06-83944458 Lexwonen, Hypotheekadviseur Veenendaal en aankoopbemiddelaar.

Dit vind je misschien ook leuk...