Financieel

Automatisering noodzakelijk voor bedrijven om concurrerend te blijven

Als bedrijf ben je natuurlijk nooit de enige op de markt die een bepaald product of een bepaalde dienst aanbiedt. Om dan toch een goede positie te bemachtigen en je bedrijf draaiende te kunnen houden is het belangrijk dat je automatiseert als dit nodig is. Dit kan voor verschillende afdelingen gelden en zeker ook voor het magazijn. 

Automatiseren betekent minder kans op fouten

Kies daarom voor software gebruiken voor optimaal magazijnbeheer. In een magazijn sla je als onderneming je voorraad op. Dit betekent dat je daar een bepaalde ruimte en opslagcapaciteit voor nodig hebt omdat er anders niet voldoende kan staan. Zorg er daarom altijd voor dat je het magazijnbeheer goed doet. Als je dit handmatig doet, dan is het nog wel eens natte vingerwerk omdat medewerkers maar schatten hoeveel er op voorraad dient te zijn van iets. 

Baseer de voorraad op wat erin en eruit gaat

Kies je voor een geautomatiseerd programma voor het magazijnbeheer dan wordt daarin geregistreerd wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Zo kun je op basis daarvan de voorraad goed bijhouden en kijken hoeveel er besteld dient te worden. Doe je dit met een geautomatiseerd systeem dan is de kans op fouten ook veel kleiner dan wanneer je dit handmatig doet. 

Zorg voor voldoende voorraad

Bij het aanleggen van een voorraad van een bepaald product is het belangrijk dat je bekijkt hoeveel je nodig hebt en of daar voldoende ruimte voor is. Kijk goed of de vraag naar een bepaald product in een bepaalde tijd groter is dan anders want dan dien je er meer van te hebben. Nee verkopen wil immers niemand graag doen en omdat klanten iets graag snel willen hebben, zullen ze naar de concurrent gaan als jij niet uit voorraad kunt leveren. 

Voorkom overvoorraad

Zorg voor voldoende voorraad (het systeem geeft aan wanneer de voorraad onder een bepaald minimum komt) maar overdrijf niet en ga niet over het maximum heen. Straks kom je te zitten met een overvoorraad die je niet goed kwijt kunt en die te lang blijft liggen. Zeker met bederfelijke goederen is dat geen goed plan. Bovendien had je op de plek die door onverkoopbare producten wordt ingenomen ook wat anders kunnen opslaan dat wellicht een stuk beter verkoopt. Door te automatiseren houd je de voorraad in het magazijn precies op het juiste peil. Sommige systemen kunnen dit zelfs al automatisch voor je in orde brengen. Lees hier ook nog meer informatie om voor een optimaal voorraadbeheer te zorgen

 

Dit vind je misschien ook leuk...