Internet

Tips als je wilt werken als freelance vertaler

Als je graag als vertaler wilt werken dan kan dat voor verschillende talen zijn. Heb je bijvoorbeeld Spaans gestudeerd of ben je een native speaker van deze taal, dan kan vertalen van en naar deze taal een goede optie voor je zijn. Je kunt dan voor jezelf aan de slag gaan maar ook werken voor een vertaalbureau als Spaans vertaler. Kijk goed wat het beste bij je past voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat. 

Laat een bureau de opdrachten regelen

Bij vertaalbureau Machielsen kun je als bedrijf terecht voor vertalingen van allerlei soorten teksten in diverse talen, waaronder Spaans. Als je freelance vertaler wilt worden kun je er ook voor kiezen voor een vertaalbureau te gaan werken zoals dit. Dan krijg je opdrachten via het vertaalbureau die je kunt uitvoeren binnen jouw planning. Voordeel is dat je dan niet zelf op zoek hoeft te gaan naar klanten en opdrachten maar deze gewoon toegestuurd krijgt. 

Zoek werkzaamheden die passen bij je ervaring 

Werken als freelancer is voor veel mensen ideaal omdat ze daarbij zelf hun tijd kunnen indelen. Heb je bijvoorbeeld ook nog een andere baan of een druk gezin? Dan is freelance werken zeker aan te raden. Bovendien is het werk vaak gevarieerd zodat je je niet snel zult vervelen. Als je als freelancer aan de slag wilt, kijk dan altijd goed wat je wilt. Probeer werkzaamheden te zoeken die je aankunt en die bij je passen zodat je plezier hebt in je werk. 

Zoek werkzaamheden die passen binnen je beschikbare tijd

Houd daarnaast goed rekening met de beschikbare tijd. Een opdrachtgever wil immers dat alles zo snel mogelijk klaar is maar houd het wel realistisch en breng jezelf er niet mee in de problemen en voorkom dat je tijd tekort komt. Plan goed en zorg voor voldoende tijd en neem ook je pauze. Een keertje nee zeggen kan zeker, maar doe dit alleen op de juiste tijden. Je wilt immers wel voldoende werk en inkomsten behouden. 

Regel bijkomende zaken goed

Kijk goed of je beter voor jezelf werkt en opdrachten binnenhaalt of dat je dit aan een ander overlaat. In het laatste geval kost dat je minder tijd en kun je deze aan andere werkzaamheden besteden. Houd ook rekening met allerlei administratieve en juridische zaken waar je als freelancer tegenaan kunt lopen en regel deze goed. Dit voorkomt problemen en zo kun je blijven werken aan dat wat jij wilt. 

Dit vind je misschien ook leuk...