Blog, Internet

Wonderen van Pinterest

Veel online marketeers maken nog geen gebruik van Pinterest, een gemiste kans. Want Pinterest is een van de snelst groeiende sociale mediaplatformen. Kortom is Pinterest een online prikbord, waarbij gebruikers afbeeldingen die ze leuk of interessant vinden kunnen opslaan in hun eigen profiel borden. De belangrijkste reden om Pinterest te gebruiken in een online marketingstrategie is dat de gebruikers een koopintentie hebben.

Doelgroep

Uniek aan Pinterest is dat gebruikers specifiek opzoek zijn naar tips, informatie, ideeën en inspiratie weergeven in een afbeeldingen. Dit maakt Pinterest anders dan alle andere sociale mediaplatformen, aangezien hier de gebruikers niet de vakantiefoto’s van de buren willen zien, maar zich door anderen willen laten informeren en inspireren. Dit maakt de Pinterest gebruikers de ideale doelgroep. Het idee dat Pinterest alleen gebruikt wordt voor lifestyle-onderwerpen is een misvatting, de onderwerpen zijn divers, zo zijn er zelfs online marketing artikelen op te vinden.

Zoekmachine

Pinterest is een visuele zoekmachine met als grootste voordeel: minder concurrentie dan op Google. Hierdoor is het makkelijker voor een SEO-specialist om hierop goed te scoren. Bij elke afbeelding kunnen namelijk artikelen en website links worden geplaatst. Een goede zoekwoorden strategie is hierdoor bij Pinterest niet misplaatst.

Lange termijn

Als laatst is een belangrijk voordeel van Pinterest dat content die geplaatst wordt lang houdbaar is. Gebruikers kunnen de afbeeldingen aan hun borden blijven toevoegen. Zo kunnen afbeeldingen na jaren nog effect hebben op een bedrijf. Hierdoor is het belangrijk dat de content tijdloos is, in tegenstelling tot veel andere sociale media platformen, waarbij actuele content belangrijk is.

Al met al zijn de voordelen om Pinterest in te zetten als online marketing consultant enorm. De gebruikers van Pinterest willen graag beïnvloed worden, er is een lage concurrentie en daarnaast is ook niet onbelangrijk het is een goedkope tool om in te zetten. Mocht je na aanleiding van dit artikel nog meer willen weten over de voordelen van Pinterest, dan zijn dan zijn er genoeg online marketing trainingen te volgen, die specifiek op dit onderwerp ingaan. Zo blijf je als online marketing professional altijd up-to-date.

Dit vind je misschien ook leuk...