Auto

Alles over de aanschaf van een elektrische auto

Het aanschaffen van een elektrische auto brengt veel voordelen met zich mee. Veel mensen onderschatten de voordelen van een elektrische auto, dit is zonde want het is zeker voordeliger dan de auto’s met een standaard verbrandingsmotor.

Belasting voordelen en subsidie

Allereerst zijn er ontzettend veel belastingvoordelen voor de mensen die een elektrische auto aanschaffen. Dit geldt voor zowel zakelijke als voor particulieren kopers. Daarnaast zijn er voor particulieren vanaf 1 juli subsidies op de aanschaf van een elektrische auto. De subsidie betreft 2000 euro op de aanschaf van een tweedehands elektrische auto en 4000 euro op een nieuwe elektrische auto.

Opladen in plaats van tanken

Wanneer je een elektrische auto aanschaft is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je de accu moet opladen, je hoeft dus geen brandstof meer te tanken. Dit is een stuk goedkoper, maar duurt wel iets langer. Er zijn tegenwoordig wel snelladers waardoor de accu sneller op zal laden. Daarnaast kun je ook een laadpaal aan huis aanschaffen. Door een laadpaal voor huis aan te schaffen kan je terwijl je auto thuis staat gewoon opladen. Hierdoor zal je iedere ochtend met een volle accu de deur uit kunnen.

De mogelijkheid om gratis te rijden

Het is zelfs mogelijk om gratis te rijden als je in bezit bent van een elektrische auto. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn zonnepanelen. Je kunt de door de zonnepanelen opgewekte energie gebruiken als stroom om je auto op te laden. Zo is het dus mogelijk om gratis te rijden.

Een elektrische auto is geluidloos

Als laatst is het zo dat de elektrische auto’s geen geluid maken. De meeste mensen vinden het fijn als een auto tijdens het rijden geluidloos is. Zo kun je bijvoorbeeld meer genieten van muziek of beter concentreren tijdens het rijden.

Dit vind je misschien ook leuk...