Auto

Tips voor al je gaat verhuizen

Wanneer je van plan bent om te gaan verhuizen is het van groot belang dat je de juiste voorbereiding treft. Een verhuizing vraagt om een goede organisatie en daar kan je beter op tijd mee beginnen. Houd hier daarom voldoende tijd voor vrij en voorkom dat je in de stress raakt. In dit artikel geven wij een aantal tips waarmee jij je verhuizing soepeler kan laten kopen.

Maak een afspraak bij de gemeente

Als je gaat verhuizen dan dien je dat door te geven aan de gemeente. Het is het prettigst om dit ruim op tijd te doen. Tijdens de verhuizing zelf heb je hier namelijk hoogstwaarschijnlijk te tijd niet voor. Vooral wanneer er in het nieuwe huis ook nog geklust moet worden.

Zet de abonnementen over

Naast een afspraak maken bij de gemeente is het ook verstandig om de abonnementen op tijd te wijzigen. Het is bijvoorbeeld erg vervelend als je in je nieuwe huis nog niet beschikt over internet. Door hier een goede voorbereiding in te treffen voorkom je dit en dat is prettig. 

Hoe pak je de verhuizing aan?

De verhuizing zelf kan je op diverse manieren aanpakken. Welke methode het beste werkt hangt af van de hoeveelheid spullen die je moet verhuizen. Als je een erg grote hoeveelheid materialen moet verhuizen, dan is het verstandig om een busje te huren. Als de hoeveelheid materialen daarentegen redelijk beperkt zijn, dan voldoet een aanhanger ook prima. Een aanhangwagen huren kan je bij verschillende bedrijven doen. Houd er rekening mee dat er veel verschillende soorten aanhangers zijn en het veel extra tijd kan kosten als je de verkeerde aanschaft. Let hierbij een aanhanger huren goed op en voorkom dat je tijdens de verhuizing tegen frustraties aanloopt.

Schakel de juiste vrienden en/of familieleden in

Bij een verhuizing moet er veel getild worden. Om dit zo snel en goed mogelijk te laten verlopen dien je hulp te krijgen. Denk vooraf goed na over wie je hiervoor uitnodigt. Het laatste wat je wilt is dat er frustraties ontstaan tijdens de verhuizing. Denk na over welke vrienden sterk zijn en hard kunnen werken. Daarnaast is het ook aan te raden om na te denken over wie het wel en wie het niet leuk vindt om te helpen. Het is namelijk ook niet fijn om een verhuizing plaats te laten vinden met iemand die er totaal geen zin in heeft.

Geef spullen die je nauwelijks gebruikt weg

Vrijwel iedereen heeft thuis spullen staan die nauwelijks worden gebruikt. Als je gaat verhuizen dan is dat het ideale moment om deze spullen weg te geven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alle spullen naar een kringloop te brengen. Doe dit overigens alleen met spullen die nog goed gebruikt kunnen worden. De overige spullen kun je het beste wegbrengen naar de stort. Het laatste wat je wilt is iemand anders opzadelen met rommel. Houd er wel rekening mee dat er kosten verbonden zitten aan het wegbrengen van de spullen die je niet meer gaat gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk...