Auto

Duurzame keuzes maken met technologie, zo doe je dat

Een duurzaam leven is tegenwoordig steeds belangrijker, we moeten meer rekening houden met het klimaat. Anders heeft dan ernstige gevolgen. Wat zijn deze ernstige gevolgen? En hoe kunnen we hier het beste rekening mee houden? Het belangrijkste: als iedereen al een klein beetje rekening houdt met het milieu, komen we al heel ver. Maar waar begin je? In deze blog geven we je tips hoe je met betrekking tot technologie duurzame keuzes kunt maken.

Koop tweedehands

Tweedehands spullen kopen is een duurzame keuze. Hiermee zorg je er namelijk voor dat spullen een tweede leven krijgt. Koop bijvoorbeeld geen nieuwe mobiel, maar kijk eerst eens of er een mooie telefoon te koop is. Het komt vaak voor dat mensen hun nog goed werkende telefoon verkopen voor een mooie prijs. Zowel goed voor jou als goed voor je portemonnee! Naast een nieuwe mobiele telefoon, kun je natuurlijk ook kijken naar een tweedehands laptop, koffiezetapparaat of stofzuiger.

Lever elektrische spullen in

Oude en gebruikte huishoudelijke apparaten kunnen niet zomaar in de prullenbak gegooid worden. Deze kunnen op bepaalde plekken ingeleverd worden, zodat ze op duurzame manier vernietigd of opnieuw gebruikt kunnen worden. Vaak kunnen deze apparaten ingeleverd worden bij:

  • De milieustraat van je gemeente
  • De winkel waar je een nieuw apparaat hebt gekocht
  • Inzamelpunten in winkels of andere locaties.

Vaak is op de website van je gemeente te zien waar de apparaten ingeleverd kunnen worden.

Rijd elektrisch

Wil je een mooie stap maken wat betreft duurzaamheid? Kies dan voor een elektrische auto. Ten opzichte van een benzineauto is dit vele malen duurzamer. Dat komt doordat een elektrische auto geen tot weinig CO2 uitstoot. CO2 is een grote oorzaak van de opwarming van de aarde. Dit is een broeikasgas en zorgt ervoor dat de aarde warmte vasthoudt. Te warm kan de aarde niet worden, want dan smelten ijskappen op de noord- en zuidpool, wat weer kan zorgen voor stijging van de zeespiegel. Dit moeten we natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen, want overstromingen en hevige weersomstandigheden zijn daar het gevolg van. Interesse in een elektrische auto? Kijk dan eens naar de: Hyundai IONIQ5 en de Kia EV6.

Dit vind je misschien ook leuk...