Auto

Waarom een auto uit Duitsland importeren? 3 redenen

Ga je binnenkort een nieuwe auto aanschaffen of ben je op zoek naar een tweedehands auto waar je nog een tijd mee vooruit kan? We raden je aan om eens te kijken naar het importeren van auto’s uit Duitsland. Er zijn verschillende Nederlandse partijen die je kunnen helpen bij het importeren van een tweedehands voertuig uit Duitsland. Je kan ervoor kiezen om een deel zelf te doen maar je kan ook besluiten om dit proces geheel uit te besteden. Op die manier kan je lekker achterover leunen en wachten tot je importauto uit Duitsland gearriveerd is!

Goede prijs kwaliteit

Je vraagt je waarschijnlijk af: waarom importeren Nederlanders een auto uit Duitsland? Er zijn verschillende redenen die daaraan ten grondslag liggen. Maar uiteraard is het financiële aspect het meest belangrijk. Omdat de Duitse automarkt nou eenmaal een stuk groter is dan de Nederlandse, kunnen Duitse autobedrijven hun auto’s makkelijker verkopen. Daardoor liggen de prijzen over het algemeen ook een stuk lager. Veel Duitse auto’s die voor de export klaargezet worden zijn ex lease auto’s. Omdat er altijd zakelijk in is gereden, is de kwaliteit en betrouwbaarheid over het algemeen ook goed.

Lage import-en transportkosten

Houd er wel rekening mee dat het importeren niet helemaal gratis is, hier zitten een aantal kosten aan verbonden. Onder andere kosten voor de belasting, het registreren van een kenteken en transport. Gelukkig zijn de transportkosten laag als je ervoor kiest om uit Duitsland een auto te importeren. De belasting die je moet afdragen wordt BPM genoemd, de BPM berekenen kan je eenvoudig online doen. Dit moet je afdragen omdat de auto voor het eerst op de Nederlandse weg verschijnt. Zodra de auto is geïmporteerd moet je deze laten keuren door het RDW. Daarna krijg je een Nederlands kenteken en kan je de weg op.

Hulp is beschikbaar

Als je er niet uitkomt met het importeren van een auto dan zijn er gelukkig voldoende bedrijven die je in kan huren. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Easyimport.nl. Dit bedrijf biedt verschillende pakketten zodat je zelf kan kiezen in hoeverre je hulp nodig hebt bij het importeren van je droomauto uit Duitsland.

 

Dit vind je misschien ook leuk...