Auto

Motorhelmen vergelijken, wat moet je zeker weten?

Wanneer je met de moto gaat rijden spreekt het voor zich dat het altijd aan te raden is om ervoor te zorgen dat je kan rekenen op een zo kwalitatief mogelijke outfit. Eén van de onderdelen waar je graag bijzondere aandacht aan zal willen schenken is ongetwijfeld het type helm waar je gebruik van gaat maken. Op de markt zijn door de jaren heen in ieder geval heel wat verschillende motorhelmen verschenen wat als gevolg heeft dat ervoor iedereen wel een exemplaar naar wens kan worden aangekocht. Ben jij ook benieuwd om meer te ontdekken over hoe je nu precies kan kiezen voor het kopen van de meest interessante helm voor op de motor? Blijf dan vooral verder lezen!

Wanneer is er sprake van de perfecte pasvorm?

Ongetwijfeld één van de belangrijkste zaken om aandacht aan te besteden heeft te maken met de pasvorm waar motorhelmen over dienen te beschikken. De helm dient immers echt goed op je hoofd aan te sluiten. Dit is het geval wanneer hij nergens knelt en wanneer de helm meebeweegt indien je, je hoofdhuid gaat bewegen. Let wel, dit geldt niet voor de wangen. Deze dienen dan ook altijd correct aangesloten te zitten. Controleer bovendien ook altijd of de motorhelm die je wenst aan te schaffen gekeurd is volgens de ECE vorm. In principe zou dit echter altijd het geval moeten zijn wanneer je kiest voor het bestellen van een helm op de Europese markt.

De binnenvoering van motorhelmen

Wanneer je een blik werpt op de binnenvoering van motorhelmen zal je kunnen vaststellen dat deze aan een aantal eisen dient te voldoen. Om te beginnen moet ze bijvoorbeeld uitwasbaar zijn, maar bovendien moet ze ook vervangen kunnen worden. In het bijzonder de zogenaamde wangstukken dienen vervangen te kunnen worden. Voor deze onderdelen geldt dan ook dat ze gevoelig sneller slijten ten opzichte van de andere onderdelen waar een helm uit kan bestaan. Dit is het gevolg van het frequente op- en afzetten van de helm. Bovendien is het eveneens zo dat elke persoon over een andere zuurgraad beschikt. Het dragen van een speciale helmmuts kan er in de praktijk wel voor zorgen dat de levensduur van motorhelmen aanzienlijk kan worden verlengd.

Is de aanwezigheid van een pinlock vereist bij motorhelmen?

Tevens een zeer belangrijk punt waar mensen vaak terecht bij stil blijven staan die op zoek zijn naar de beste motorhelmen heeft te maken met de aanwezigheid van een zogenaamde pinlock. Eén van de belangrijkste frustraties waar veel motorijders rekening mee dienen te houden is geconfronteerd worden met een beslagen vizier. Dat probleem wordt nu verleden tijd wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van een motorhelm met een zogenaamde pinlock. Het gaat hierbij eigenlijk om niets meer of minder dan een flexibel viziertje welke wordt geplaatst binnen in het helmvizier. In ieder geval, sta jij op het punt om één van de verschillende motorhelmen aan te gaan kopen die op de markt zijn terug te vinden? Dan kan het zeker interessant zijn om even na te gaan of deze is voorzien van een zogenaamde pinlock of niet.

Motorkleding kopen? Doe dit gemakkelijk online.

Dit vind je misschien ook leuk...