Wonen

De essentials voor in je tuin deze zomer

Het hebben van een eigen tuin brengt erg veel voordelen met zich mee. Vooral zomers is het erg prettig om een mooie tuin te hebben. Om te zorgen voor een mooie tuin dien je een aantal zaken te rekenen. Zo is het belangrijk dat je nagaat hoe groot de tuin precies is aan de hand van een kadastrale kaart en die je deze daarna goed in te richten.

Is je tuin momenteel een zooi?

Als je tuin momenteel een zooitje is dan brengt dat erg veel frustraties met zich mee. In dat geval is het van groot belang dat je hier verandering in brengt. De eerste stap die je dan dient te nemen is het opruimen van de tuin. Wees hierbij zeer kritisch en houd geen spullen die je waarschijnlijk toch niet gaat gebruiken. Na het opruimen van de tuin ziet het er vaak al een stuk beter uit. Vanaf dat punt kun je weer beginnen met het opbouwen. 

Koop een mooie barbecue voor in de tuin!

In de zomer is het erg leuk om met je vrienden of familie een barbecue te organiseren. Om dat te kunnen doen dien je wel te beschikken over een goede barbecue. Barbecues zijn er in diverse vormen en maten te verkrijgen. Welke je nodig hebt hangt erg af van de grootte van de groep. Als je regelmatig wilt barbecueën met een grote groep mensen, dan is het aan te raden om eenmalig wat meer geld te investeren in een grote barbeque. Een voorbeeld van een grote barbeque van een hoge kwaliteit is de Big green egg large. Een ander voordeel van deze barbeque is dat het zeker wat toevoegt aan de tuin. 

Zorg voor schaduw

Tijdens een warme zomerdag is het niet prettig om continu in de zon te zitten. Om te voorkomen dat je verbrandt of chagrijnig wordt door de zon is het belangrijk dat je een plek creëert met voldoende schaduw. Dit kun je op verschillende manieren voor elkaar krijgen. De meest gebruikte methode is door een parasol aan te schaffen. Qua parasollen heb je erg veel verschillende modellen. Ga hierbij op zoek naar een parasol die zowel stevig als licht is. Een platinum parasol is hiervoor ideaal. Het is namelijk niet prettig als je een parasol moeilijk kunt verplaatsen door de zware constructie. Om ervoor te zorgen dat de parasol wel op de juiste plek blijft staan, dien je wel een zware parasolvoet aan te schaffen. In de meeste gevallen is 30kg genoeg. Dit hangt uiteraard wel af van de grootte van dev parasol. Een grotere parasol heeft namelijk een zwaardere voet nodig. 

 

Een parasol bestellen via het internet

 

Voor een parasol hoef je tegenwoordig niet meer naar de winkel. Je kunt deze namelijk eenvoudig via het internet bestellen. Bij de meeste webshops heb je de parasol de volgende dag nog in huis, ideaal. Lees wel goed de voorwaarden want dit is niet altijd het geval. Het is namelijk erg balen als je rekent op je parasol en deze pas weken later binnenkomt. 

Dit vind je misschien ook leuk...