Zakelijk

Zo vind je het juiste personeel

Wanneer je een eigen bedrijf hebt dien je veel zaken zelf te regelen. Zo dien je tijd te investeren in de boekhouding, maar daarnaast ook te zorgen voor de juiste mankracht. Het vinden van goed personeel is iets wat door de meesten als lastig wordt ervaren. 

Een vacature online zetten

Als je op zoek bent naar nieuw personeel dan kan je ervoor kiezen om een vacature online te zetten. Online vacatures worden meestal door erg veel mensen bekeken. Hierdoor is de kans dat je een geschikte kandidaat vindt groot. Wanneer je een vacature online zet is het wel belangrijk dat je hier de juiste informatie in verwerkt. Dit bepaalt namelijk grotendeels wat van mensen je uiteindelijk uitnodigt voor een sollicitatiegesprek.

Wat zet je in een online vacature?

Als je een vacature online zet dien je goed na te denken over wat je hierin wilt verwerken. Je wilt de vacature aantrekkelijk maken voor de juiste mensen. Het is daarom belangrijk dat je omschrijft wat er leuk is aan de baan, maar ook wat er van de persoon wordt verwacht. Probeer bij de verwachtingen niet een al te grote lijst op te stellen. Daarmee schrik je namelijk ook goed personeel af. Denk daarom na over een aantal eigenschappen die zeker terug moeten komen en verwerk die in de vacature. Bij technicus vacatures is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat de persoon beschikt over voldoende vakkennis. Mocht de sollicitatiebrief die je ontvangt aansluiten bij hetgeen waar je naar opzoek bent, dan kun je hem of haar uitnodigen voor een gesprek. Probeer meerdere kandidaten binnen te halen zodat je een goed keuze kunt maken. 

Kijk wie er zich al online aanbiedt!

Naast dat je zelf een vacature aanbiedt kan je ook kijken of er al mensen zijn die zich via een bepaald platform aanbieden. Een servicetechnicus kun je bijvoorbeeld via zo’n site binnenhalen. Het voordeel hiervan is dat iemand al het een en ander over zichzelf heeft geschreven. Hierdoor kun je snel zien om iemand geschikt is om voor jouw bedrijf te werken. 

Haal de juiste informatie uit een sollicitatiegesprek

Als je eenmaal iemand hebt gevonden die geschikt lijkt te zijn voor de functie, dan is het belangrijk dat je het sollicitatiegesprek op de juiste manier in steekt. Denk vooraf goed na over wat je precies wilt weten van de sollicitant. Bedenk aan de hand hiervan een aantal vragen. Probeer er wel op te letten of de persoon hier niet te zenuwachtig van wordt. Als je continu vragen blijft stellen aan iemand die erg zenuwachtig is, krijg je zeer waarschijnlijk niet de goede antwoorden. Het is daarom altijd belangrijk om een sollicitant op zijn of haar gemak te stellen. Dit kun je doen door het ijs te breken met een grapje. Houd er wel rekening mee dat niet iedereen daarvan gediend is. Probeer daarom zelf een goede inschatting te maken van de persoon die tegenover je zit en maak aan de hand daarvan een keuze in de stappen die je gaat nemen. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...