Zakelijk

Laat het uitlenen soepeler verlopen

Wanneer je goede beveiligingssystemen plaatst kan een uitleenproces zoals in een bibliotheek veel gemakkelijker verlopen. Er kan snel gehandeld worden wanneer er een alarm afgaat en je kunt op deze manier makkelijk traceren wat er ontbreekt in je voorraad. Met labels zijn boeken makkelijk te scannen en is alles snel uit te lezen wanneer je door het systeem moet gaan. Met RFID bibliotheek is het ook erg simpel om een zelfscan systeem te plaatsen, zodat gebruikers zelf alles kunnen in- en uitchecken. Dit scheelt enorm veel tijd en geld en je kunt zo je personeel inzetten voor andere taken.

Snel en met precisie inventariseren

Door dat dit systeem zo goed werkend is, is inventariseren ook makkelijker om bij te houden. De labels die op de boeken geplaatst worden zijn gemakkelijk te scannen met een handscanner die ter plekke kan worden verplaatst. Maar denk ook aan intelligente boekenkasten die automatisch kunnen herkennen en tellen. Er zijn geen barcodes meer nodig, de labels moeten gewoon dicht bij de scanner zijn om herkent te kunnen worden door de lezer. Hierdoor worden dingen als uitlenen, inleveren en sorteren veel effectiever en sneller gedaan met een hoger accuraat resultaat. Waardoor er weer sneller boeken kunnen worden uitgeleend. Dit bespaard geld, tijd en met name frustratie bij zowel de medewerkers als bij gebruikers.

Moderne technologie dicht in de buurt

We kunnen niet meer ontkennen dat de meeste onderdelen in ons leven steeds moderner en geautomatiseerd worden. Hoewel velen dit eng denken te vinden, is het eigenlijk alleen maar voordeliger. Want door al deze upgrades in ons leven komt er meer tijd vrij voor onszelf om ons te kunnen focussen op dingen die we belangrijker vinden. Het is ook wel bekend dat de meeste nieuwe dingen eerst met veel angst worden aangekeken, maar geef het tijd en we zijn alweer op weg naar de volgende nieuwe uitvinding waar de gemiddelde mens gebruik van maakt. Neem als grootste voorbeeld de smartphone of het internet, waar eerst niemand wat van wilde weten. Maar nu kunnen we het niet wegdenken uit ons leven. Met de komst van dingen zoals zelfrijdende auto’s zijn geautomatiseerde bibliotheken of supermarkten nog niet eens zo’n heel gek idee. 

Een pas voor meerdere doeleinden

Naast al deze moderne technische ontwikkelingen wordt er ook veel gepraat over het gebruik van pasjes. Wellicht is het handig om verschillende abonnementen of dergelijke binnen een sector op één pas te zetten zodat je niet al je pasjes kwijt raakt of urenlang aan het zoeken bent naar de juiste. Of misschien is het toch beter om alle gegevens van je passen over te zetten op je smartphone. Het ziet ernaar uit dat dit de toekomst is, aangezien we bijna allemaal al met onze telefoons betalen aan de kassa kan er binnenkort waarschijnlijk ook gereisd worden met een kaart op je mobiel. Op deze manier heb je alles in één hand en verlopen handelingen een stuk sneller, dit bevordert ook de omzet of doorloop van een bedrijf of organisatie zodat er minder lange wachtrijen staan en er meer mensen geholpen kunnen worden. Maar moeten we dit wel echt willen?

Dit vind je misschien ook leuk...