Startershypotheek voor eerste eigen huis
Financieel

Startershypotheek voor eerste eigen huis

Een startershypotheek is een hypotheek die specifiek voor je eerste eigen huis is. Een startersfinanciering is een hypotheek op je eerste woning waardoor je vaak meer hypotheek kan krijgen voor de woning. Lexwonen helpt starters in 3 fases. 1. Wij geven starters inzage wat de huidige hypotheekrentes zijn. 2. Inzage in woningwaarde die u direct binnen 10 seconden gratis in uw mailbox ontvangt. 3. Wat u zou moeten bieden op uw eerste huis. Starters lopen tegen de volgende zaken aan:

  • Te weinig eigen geld
  • Door hoge huizenprijzen meer startershypotheek nodig
  • Wat moet ik bieden
  • Geen kennis van taxatiewaarde

Lees hoe starters hun eerste woning kunnen kopen met een startershypotheek. Zoek ook de laagste hypotheekrente.

Startershypotheek met 4 aanvragers

Lukt het jou of jullie niet om samen of alleen een huis te kopen? Lexwonen regelt regelmatig voor starters een hypotheek met 4 personen. Met 4 starters kan je veel meer lenen. Denk aan een hypotheek met ouders of met vrienden.

Voorbeeld hiervan zijn 4 vrienden die samen in Wekerom een huis hebben gekocht met een startershypotheek. Let op, een starterslening is wat anders dan een startershypotheek. Een starterslening is een aanvullende lening die je via SVN kan krijgen. Let op, verkopende makelaars zitten niet te springen op startersleningen. Ze verkopen liever aan iemand die geen extra leningen nodig heeft. Een hypotheek met een starterslening betekent meer kans op afwijzingen.

Hoger bieden hoeft niet meer!

Overbieden op een woning lukt nooit met een startershypotheek tenzij de taxatie hoger ligt. Sinds juli 2022 hoef je niet meer te overbieden, ook niet in de Randstad. Wij worden regelmatig belaagd door makelaars die starterswoningen te koop hebben.  De vraagprijs is de verkoopsprijs en vaak ook daaronder.  Doet lexwonen het bod samen met een biedcertificaat dan veel meer kans.

Startershypotheek en kredieten

Bent u starter op de woningmarkt laat je dan goed adviseren. Kijk ook in de BKR. Hier staan alle betalingsverplichtingen vermeld. Ook staan hier eventuele betalingsproblemen vermeld uit het verleden. Het gebeurd regelmatig dat een starter geen startershypotheek kan krijgen omdat er teveel kredieten zijn. Zorg er voor dat alle kredieten uit de bkr zijn voordat u naar een starterswoning gaat kijken.

 

Dit vind je misschien ook leuk...