Zakelijk

Laptop aan de kant en pen in de hand: dit is waarom!

Zit je weer eens uren achtereen achter de laptop aantekeningen te maken tijdens die ene lange vergadering? Of was (of ben!) jij een student die tijdens een hoorcollege razendsnel mee-typt om bij te blijven bij het verhaal wat de docent vertelt? Gooi dan je laptop maar vlug aan de kant, want er zijn genoeg redenen om anno 2021 juist weer geheel ouderwets een pen te pakken. Even een pen met naam kopen dus en het schrijffestijn kan beginnen. Dit is waarom!

Beter voor het geheugen

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de effecten van typen of schrijven op de hersenen. Wat bleek? Het verschil was enorm! En dat heeft alles te maken met het feit dat schrijven met de hand ingewikkelder is voor de hersenen. Hierbij moet het veel meer aansturen in het lichaam. De hersenen moeten volop samenwerken om niet alleen woorden te produceren, maar ook om deze op de juiste wijze op papier te krijgen. Hierdoor staan de hersenen zó goed en nauw met elkaar in verbinding, dat ze ook in staat zijn om het brein op andere vlakken te prikkelen. Zo ook het geheugen.

Een Parker pen met naam online bestellen bij Pengraveren.nl is dan ook niet alleen heel leuk om te doen, maar heeft ook nog eens een aantal zeer grote praktische voordelen. Eén van de belangrijkste verschillen die experts hebben opgemerkt tussen tikken en schrijven is dat dit veel beter voor het geheugen zou zijn.

Tijdens een onderzoek maakten ze gebruik van twee groepen respondenten. De ene groep mocht enkel de informatie die ze werd verteld uittikken. De tweede groep enkel schrijven. Hoewel de eerste groep natuurlijk veel sneller informatie op papier kon zetten, konden ze even later wel veel minder goed de informatie reproduceren. De groep die enkel mocht schrijven had hier echter veel minder moeite mee. Tijdens het schrijven met de hand onthoud je de stof dus veel beter dan wanneer je deze uittikt. Hierdoor ben je dus niet alleen bezig met typen, maar leer je tegelijkertijd ook een stuk meer. Genoeg redenen dus om die cross pennen bij www.pengraveren.nl aan te schaffen.

Goed voor de fijne motoriek

Onderwijzers hebben in de afgelopen jaren gemerkt dat de fijne motoriek van jonge kinderen enorm snel achteruit is gegaan. Waar ze voorheen met relatief acceptabele skills op de basisschool terecht kwamen, hebben de meeste kinderen tegenwoordig moeite met het leren van de pengreep of andere vaardigheden die met behulp van de fijne motoriek worden aangestuurd (denk aan knutselen, maar ook het dichtritsen van een jas). Dit heeft volgens experts te maken met het feit dat kinderen minder tijd doorbrengen aan de knutseltafel, minder kleuren en veel meer achter de tablet of smartphone zitten. Wie niet oefent, zal het immers ook minder snel onder de knie krijgen.

Dat betekent natuurlijk niet alleen dat jonge kinderen uitgedaagd moeten worden om meer te schrijven, want ook op latere leeftijd blijft de fijne motoriek een belangrijke rol spelen. Daarom is het belangrijk om die ook dan nog te stimuleren. En dat doe je het beste door te blijven schrijven. Een monte blanc pen via pengraveren.nl kopen is in dit geval een goed idee. Met een mooie pen maak je het immers veel aantrekkelijker om meer te schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...