Zakelijk

Zakelijke communicatie: waar moet ik op letten?

Als je van plan bent om een bedrijf te beginnen of jouw huidige kantoor te klein blijkt, dan zul je op zoek moeten gaan naar zakelijk internet en telefonie. Maar welk zakelijk internet is nu de juiste keuze? En op basis waarvan maak je deze keuze? Wij begrijpen goed dat al deze vragen moeilijk te beantwoorden zijn en je geen verkeerde keuze wilt maken. Wij vertellen je alles over het afsluiten van zakelijk internet en telefonie en na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je de zakelijke communicatie van jouw bedrijf het best kunt aanpakken.

De mogelijkheden: DSL of glasvezel

Ben je nog in het eerste stadium van het zoeken naar de soort zakelijk internet? In dit artikel bespreken wij twee mogelijkheden voor jouw bedrijf: DSL en glasvezel zakelijk. DSL is een verbinding die wordt gerealiseerd door de aanleg van een kabel en het gebruik van een modem. Deze modem maakt verbinding met een telefooncentrale waardoor jouw bedrijf voorzien wordt van internet. Met een glasvezelverbinding wordt jouw bedrijf voorzien van internet door een glasvezelkabel. Deze kabel moet aangelegd worden, maar dit is vaak ontzettend snel gebeurt.

De voordelen van glasvezel internet

Glasvezel internet biedt jouw bedrijf ontzettend veel voordelen, waaronder:

  • Het internet is super snel en zal ook in de toekomst dé manier zijn om snel te kunnen internetten;
  • Glasvezelkabels zijn binnen één dag gelegd;
  • Je kunt glasvezel internet goed beveiligen zodat al de data binnen jouw organisatie veilig is;
  • Je internet is met een glasvezel verbinding stabieler en je internet zal minder snel overbelast zijn.

De voordelen van DSL internet

DSL internet is vrijwel overal beschikbaar en je hoeft er dus geen extra kabel voor aan te laten leggen. Verder is internet via een DSL-kabel relatief goedkoop, maar je zult je standaarden van internet wel bij moeten werken. Het internet is namelijk minder snel en stabiel dan bij een glasvezelverbinding.

Zakelijke telefonie

Als je eenmaal het zakelijke internet bij jouw bedrijf hebt geregeld, dan wordt het hoog tijd om aan de slag te gaan met de zakelijke telefonie. Door zakelijk internet en telefonie goed op orde te hebben weet jij zeker dat jouw bedrijf ten alle tijden bereikbaar is en je geen leads misloopt. Je kunt ervoor kiezen om zakelijk internet en telefonie bij hetzelfde bedrijf af te sluiten; zo kun je altijd met al jouw vragen ergens terecht en weet je precies bij wie je moet zijn. Wist je dat je tegenwoordig ook met je eigen onderneming via internet kunt bellen? Dit doe je door een SIP Trunk abonnement af te sluiten. Met dit abonnement kun je voor wel 60% goedkoper al jouw klanten onbeperkt bellen. En collega’s binnen jouw bedrijf kun je zelfs kosteloos opbellen.

Door het internet en telefonie van jouw onderneming goed geregeld te hebben zorg je ervoor dat jouw bedrijf bereikbaar is voor klanten. Goed bereikbaar zijn is één van de belangrijkste factoren als het gaat om succesvol een bedrijf opzetten. Succes met het opzetten van jouw bedrijf (of het verhuizen hiervan) en met het kiezen van het juiste internet!

Dit vind je misschien ook leuk...