Opleiding, Zakelijk

Wordt assistent accountant, vind de juiste vacature online

Als je blij wordt van cijfers op orde brengen, maar ook graag contact hebt met klanten, dan zul je deze combinatie vinden in de functie van assistent accountant. Wanneer je werkt als assistent accountant zul je elke dag bezig zijn met het op orde maken van cijfers voor klanten. Hier komt ook een stuk klantencontact bij kijken natuurlijk. Hoe wordt je assistent accountant?

Je taken als assistent accountant

Wanneer je aan de slag gaat als assistent accountant kom je te werken op een accountantskantoor. Hier zul je verantwoordelijk zijn voor het financiële gedeelte van verschillende bedrijven. Deze bedrijven zijn de klanten en werk je mee samen. Je bent hier verantwoordelijk voor het op orde houden van de administratie en de boekhouding. Ook kan het zijn dat je wordt gevraagd om de administratie te controleren.

Je bent dan ook degene die aan het einde van een periode de balans opstelt voor het bedrijf. Dit doe je aan het eind van elke maand of elk kwartaal. Wanneer je dit gedaan hebt, zul je dit ook communiceren met de klant. Ook wanneer ze vragen hebben over de balans of de administratie zullen ze jou als aanspreekpunt hebben.

Daarnaast doe je ook elke periode de belastingaangifte voor je klanten. Het is jouw taak om te zorgen dat ze zo weinig mogelijk belasting hoeven te betalen bij de aangifte.

Vacature vinden voor assistent accountant

Als je aan het werk wilt als assistent accountant moet je hier wel een passende opleiding voor volgen. De opleiding die hierbij aansluit is het MBO niveau 4 opleiding tot assistent accountant. Vaak wordt er binnen deze opleiding een combinatie gemaakt met belastingadministrateur. Dit omdat dit ook een onderdeel van de werkzaamheden kan zijn.

Wanneer je afgestudeerd bent zul je online veel vacatures vinden voor de functie van assistent accountant. Ook is de kans aanwezig dat je al een baan aangeboden krijgt bij het bedrijf waar je je afstudeerstage gedaan hebt. Wanneer zij personeel nodig hebben dan is dit natuurlijk ideaal. Je kent de werkzaamheden, het bedrijf en de klanten al. Ze zullen je dan graag aan willen nemen.

Aan het werk!

Wanneer je een fijne nieuwe baan gevonden hebt, dan kun je niet wachten om te beginnen. Je werkzaamheden kunnen soms wat hetzelfde aanvoelen. Dit omdat het op orde maken van de administratie en het doen van belastingaangifte je hoofdtaken zijn. Deze taken voer je elke keer weer op dezelfde manier uit. Je moet hier gefocust werken, want fouten kun je je niet permitteren.

Toch zal het werk je niet vervelen. Je zult ook veel contact hebben met de verschillende klanten. Wanneer zij vragen hebben over hun administratie kunnen ze deze bij jou stellen. Ook hou je ze gedurende je werk op de hoogte van alles wat je doet. De administratie kan soms gevoelige cijfers bevatten. Ook wanneer het financieel minder goed met het bedrijf gaat, moet je ze hier meteen op wijzen en van op de hoogte brengen. Dit houdt het werk zeer afwisselend en zorgt er voor dat je zeker uitdaging in je werk zult blijven vinden.

Dit vind je misschien ook leuk...