Zakelijk

Dit is waar je jouw bedrijfslogo uit moet stralen

Een bedrijfslogo is een belangrijk onderdeel van het opzetten van een organisatie. Het logo is namelijk het eerste wat potentiële klanten zien en waarmee ze een herkenningspunt hebben. Je moet daarom ook tijd besteden aan het ontwikkelen van het logo, zodat je hier voor langere tijd gebruik van kunt maken. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. En moet je de belettering uitbesteden of doe je het toch liever zelf? Hieronder lees je alles wat je moet weten over jouw bedrijfslogo en de uitstraling die je moet realiseren. 

Lettertypen voor jouw logo bepalen

De letters in een logo zijn belangrijk voor het uiteindelijke ontwerp. Het is daarom van belang dat je het lettertype van de logo’s zo goed mogelijk vaststelt. De belettering uitbesteden geeft jou vaak meer opties dan wanneer je gebruik maakt van de lettertypen die standaard op jouw laptop beschikbaar zijn. Door vooraf de huisstijl met de professional te bespreken, zorg je ervoor dat een eerste keuze snel gemaakt is en je de rest van het logo kunt ontwerpen. Het lettertype sluit dan goed op de uitstraling van jouw bedrijf aan en zorgt voor meer duidelijkheid. 

Afbeeldingen en symbolen voor jouw logo

Waar je ook rekening mee moet houden is een eventuele afbeelding. Sommige bedrijven kiezen ervoor om een bepaalde afbeelding of een symbool te gebruiken, terwijl een ander bedrijf juist weer voor alleen letters kiest. De keuze op dit gebied maak je voornamelijk door goed te kijken waar jouw bedrijf voor staat. Het is daarbij belangrijk dat je het logo rustig houdt, zodat het niet direct de overhand heeft. Tegelijkertijd moet deze wel opvallen tussen de concurrenten. Een goede afbeelding kan dus het verschil opleveren en zorgt voor de gewenste resultaten op verkoopgebied.    

Het logo gebruiken voor veel doeleinden

Je kunt het logo dan gebruiken bij een groot aantal platformen en voor verschillende doeleinden. Zo plaats je jouw logo op alle marketing- en promotiematerialen, maar ook op producten en verpakkingsmateriaal. Voor jouw website is het ook aan te raden om het logo te plaatsen. Potentiële klanten zien hierdoor direct dat het om jouw bedrijf gaat en jouw naam blijft beter hangen. Een logo met een goede uitstraling kan dan de omzet van jouw bedrijf aanzienlijk verhogen en je voorkomt dat de klanten naar jouw concurrenten gaan. Jouw bedrijf wordt weer succesvol dankzij het logo.  

Dit vind je misschien ook leuk...