Elektronica

Het verschil tussen passieve en actieve speakers

Speakers zijn speakers zou je kunnen denken. Helaas is het niet zo simpel. Naast het hele grote kwaliteitsverschil dat er is tussen alle aangeboden speakers in de huidige markt, moet je ook goed opletten of je actieve of passieve speakers aanschaft. Wanneer dit verschil eigenlijk nog onduidelijk voor jou is, is het goed om dit artikel even verder te lezen.

Actieve speakers

Alhoewel deze speakers er vaak hetzelfde uitzien als de passieve speakers, hebben ze één bepaald ding dat de passieve speakers niet hebben en dat is de ingebouwde versterker. Dit zorgt er voor dat je om deze speakers te gebruiken echt alleen de speaker nodig hebt en deze het direct doet wanneer je ‘m aansluit op de stroom (netaansluiting 230V). De speakers worden vaak in een set aangeboden waarvan dan 1 speaker wel een versterker heeft ingebouwd, en de andere niet. Dit hoort zo! Er is een groot aanbod met ook een groot verschil in prijs en kwaliteit, bekijk de opties op thenextshop.nl

Passieve speakers

Misschien na het lezen van het stuk hierboven vrij voorspelbaar, maar de passieve speakers hebben dus géén versterker ingebouwd. Deze speaker moet je zelf aansluiten op een versterker of receiver met speakerdraad. Wanneer je er voor kiest om voor een passieve speaker te gaan in combinatie met een versterker of receiver, is het belangrijk om rekening te houden met het vermogen, de impedantie (ohm), gevoeligheid (SPL) en het bereik van de producten. Iets technischer dus dan de actieve speaker. Maar hierdoor kan je de passieve speakers wel zelf zo instellen dat het geluid van zeer hoge en gewenste kwaliteit is als je er veel kennis van hebt.

 

Dit vind je misschien ook leuk...