Zakelijk

Een animatievideo maken? Lees deze tips

De kans bestaat dat je al hebt meegekregen dat er de laatste jaren steeds meer via video gebeurt. Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer mensen er namelijk voor om mensen te informeren door middel van een korte video. Wanneer je iemand wilt informeren om iets uit te leggen via een video, dan wordt dit ook wel een animatie video genoemd. Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer mensen ervoor om een eigen animatie video te late namen voor hun personeel.

Welke mogelijkheden zijn er?

Wanneer je een eigen animatie video wilt maken, kun je ervoor kiezen om een 2d animatie te maken. Voor een aantal mensen is het niet prettig om naar 3d te kijken. Hierom kiezen erg veel Nederlandse bedrijven ervoor om gewoon een 2d animatie video te maken als ze hun personeel iets uit willen leggen. Wil je iemand iets uitleggen in een aantal minuten? Dan kan een animatievideo een erg prettige manier zijn om deze uitleg duidelijk te maken. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je op zou moeten letten tijdens het maken van een animatie video. Zo is het belangrijk om de animatie in de juiste animatie studio op te laten nemen. Professionaliteit is hierbij erg belangrijk en voor veel bedrijven staat dit dan ook erg hoog in het vaandel, maar hoe weet je nou eigenlijk zeker of je met het juiste bedrijf in zee gaat?

Met het juiste bedrijf in zee gaan

Ben je van plan om binnenkort een animatie video te laten maken door een externe partij? Dan is het ontzettend belangrijk om er rekening mee te houden dat de studio waarin dit gebeurt goed is. Ook is het van belang dat de samenwerking tussen allebei de partijen soepel verloopt. Hierdoor voorkom je immers dat de kwaliteit niet goed is doordat er onduidelijkheden zijn.

Meer sales en meer zichtbaarheid

Naast dat het mogelijk is om een animatievideo te gaan maken als je graag iets uit wil gaan leggen aan jouw personeel, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een animatievideo te laten maken om meer sales en meer zichtbaarheid te genereren. Je kunt meer sales en meer zichtbaarheid genereren als je een goede animatie hebt laten maken door een expert. Hierbij is het wel van belang om ervoor te zorgen dat de animatie opvalt. Je kunt de animatie bijvoorbeeld gebruiken voor meer aandacht op sociale media.

Adverteren met behulp van de animatievideo’s, kan dit?

Tegenwoordig kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun animatievideo’s te gebruiken voor hun advertentie video’s. Echter, het is hierbij wel ontzettend belangrijk om er rekening mee te houden dat de advertentie op een goede manier in elkaar zit en bovendien ook nog eens veel aandacht trekt. Het adverteren is immers een groot spel om zoveel mogelijk aandacht te genereren. Je kunt extra aandacht generen als je felle kleuren gebruikt in jouw advertentie. Daarnaast is het gebruik van de juiste tekst en het juiste geluid ook erg belangrijk. Hierdoor is het mogelijk om veel meer bereik te krijgen met jouw video’s.

Dit vind je misschien ook leuk...