Zakelijk

Tips bij horeca koffiemachine kiezen

Koffie is in de meeste zaken een belangrijk onderdeel van de drankenkaart. Als je een dagzaak hebt weet je er alles van. Gasten vragen steeds meer op koffiegebied. Je redt het niet meer met een simpele koffie en een koffie verkeerd. Ook als je een restaurant hebt is de kans groot dat je veel koffie schenkt. Goede koffie maakt de avond compleet. Slechte koffie als afsluiter kan een hele avond minder succesvol maken voor je gasten. Daarom is een horeca koffiemachine een belangrijke aanwinst in je zaak en het loont de moeite om goed na te denken over welke machine het beste bij je zaak past voordat je overgaat tot aanschaf van een machine.

Trek gasten aan met de beste koffie

Met een goede horeca koffiemachine trek je gasten aan die langskomen omdat ze horen dat jouw koffie beter is dan ergens anders. Vaak denken mensen dat het komt door de bonen. Toch is het in de eerste plaats de machine die ervoor zorgt dat er goede koffie wordt gezet. Als je het slim aanpakt kun je gasten die eenmaal bij je binnen zijn verleiden tot meer dan alleen koffie. Met een uitgebreide koffiekaart en bijpassende versnaperingen kun je je omzet een boost geven. Vaak doet een huisgemaakte boterkoek of koekje al wonderen. Ook van een kopje koffie kun je een beleving maken.

Kies de horeca koffiemachine die bij je past

Bij het kiezen van de juiste horeca koffiemachine zijn er een aantal zaken om op te letten. Het belangrijkste zijn de mensen die het apparaat gaan bedienen. Als je werkt met echte barista’s kun je een andere keuze maken, dan wanneer je werkt met mensen die geen specifieke ervaring hebben met het zetten van een goede kop koffie. Je kunt kiezen uit een halfautomaat of een automaat. Wat het verschil is leggen we hieronder uit.

Halfautomaat

Een halfautomaat horeca koffiemachine betekent dat je voor een groot gedeelte zelf de koffie maakt. Je hebt een apart bonen apparaat nodig om de bonen te malen. Het voordeel is dat je met verschillende bonen kunt werken. Daarnaast kun je zelf bepalen hoe sterk je de koffie zet. Dit apparaat is perfect als je een goede barista hebt die kan toveren met koffie. Je kunt je gasten dan verwennen met de mooiste koffie creaties. De echte diehards zeggen dat er niks boven een koffiemachine gaat waarbij jezelf de koffie maakt. Je kunt dan ook zelf de melk opschuimen en de mooiste figuren in de latte en cappuccino maken.

Automaat horeca koffiemachine

Met een automaat horeca koffiemachine hoef je nergens over na te denken. Met dit apparaat kan iedereen koffie zetten. Je bepaalt zelf hoeveel variëteiten je wilt kunnen zetten en de rest is een druk op de knop. Van espresso tot een latte macchiato en van een gewone kop koffie met een mooie crèmelaag tot een flat white. Deze machine raden we je aan als je geen professionele koffiemakers in dienst hebt en toch een mooie kop koffie wilt zetten. De automaten van Horecarama.nl leveren ook mooie kwaliteit koffie. Je ziet en proeft wel het verschil als je een kenner bent.

Dit vind je misschien ook leuk...