Crypto

Waar moet je op letten als je Bitcoin koopt

De Bitcoin is de populairste cryptocurrency op de markt en iedereen kent deze digitale munt. Door deze populariteit willen een hoop beginnende handelaren deze munt ook kopen. Dit leidt tot veel fouten en dat is natuurlijk zonde! In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het kopen van een Bitcoin. Lees dus snel verder als je hier meer over wilt leren.

Waar kan je het beste je Bitcoin kopen?

Dit verschilt enorm per persoon. Er zijn honderden exchanges op de markt waar je Bitcoin kunt kopen en verkopen. Maar welke is nou het beste voor jou? Dat is een goede vraag. Ten eerste hoef je niet per se op een exchange te kopen, je hebt namelijk ook wisselkantoren die Bitcoin ruilen tegen euro’s met een kleine fee. Het voordeel hiervan is dat je weinig kennis nodig hebt over de exchange aangezien je hier niet mee in aanraking komt.

Het voordeel aan een exchange is dat het meestal de goedkoopste manier van kopen is, een nadeel is echter wel dat je Bitcoin opgeslagen worden op een account en niet per se een wallet. Wil je continu bijhouden wat er gebeurt met je Bitcoin? Dan kun je het beste je Bitcoin kopen op een exchange want zo kun je de Bitcoin koers nauwkeurig bijhouden en de munt verkopen wanneer je wilt.

De veiligheid van Bitcoin

Super, je wilt Bitcoin kopen. Maar waar moet je deze dan opslaan? Hier zijn meerdere mogelijkheden voor. Zo kun je Bitcoin kopen op een exchange, en die hebben meestal eigen online wallets die gekoppeld zijn aan je account. Daarnaast heb je ook hardware wallets. Dit zijn letterlijk een soort usb stickjes die functioneren als een portemonnee. Hierop worden je Bitcoin opgeslagen en alleen met dat stickje kun je er weer bij. Het voordeel van een online wallet is dat je het nooit kunt kwijtraken, maar een nadeel is dat je wallet gehackt kan worden. Het voordeel van hardware wallets is dat ze niet te hacken vallen en dat ze enorm veilig zijn, een nadeel is dan wel weer dat als je hem kwijtraakt dat je crypto’s ook weg zijn.

Ben je een beginnen handelaar? Dan is een online wallet prima. Pas wanneer je met hogere bedragen gaat spelen is het verstandig om een hardware wallet te overwegen.

Dit vind je misschien ook leuk...