Blog, Crypto

Waarom fluctueert de Ethereum koers zo?

De wereld van de digitale munteenheden is een relatief nieuwe wereld. Dit heeft meerdere gevolgen, maar bovenal heeft het invloed op de koers. Als we naar de koers van Ethereum kijken, zien we bijvoorbeeld dat deze koers behoorlijk kan fluctueren. Dit is overigens niet alleen datgene wat we bij Ethereum zien, maar ook bij andere digitale munteenheden. Maar, waar komt dit nou door? Is hier één aanwijsbare reden voor? Of is het een ingewikkeld schouwspel van vele zichtbare- en nog veel meer onzichtbare aspecten?

We kunnen daar redelijk kort over zijn: het is een ingewikkeld schouwspel. Niemand heeft exact door welke aspecten nou exact voor een koersstijging of een koersdaling zorgen. Aan het einde van de maand juni 2019 ging de koers opeens fors omhoog, waarna de koers opeens ook weer fors omlaag ging.

Niemand kan de vinger op de zere plek leggen. Met andere woorden: er is nog geen (wetenschappelijke) onderbouwing waar deze koerswijzigingen vandaan komen.

In feite staat dit proces in nauw verband met de leeftijd van de markt. Een jonge markt fluctueert over het algemeen veel meer dan een volwassen markt. De verwachting is dan ook dat de koers van Ethereum in een xx aantal jaar veel stabieler zal zijn. Momenteel zijn er nog teveel factoren die eventueel van invloed zouden kunnen zijn. Juist die onzekerheid maakt het een zeer mysterieuze markt. Mede daarom is het ook bijzonder leuk om in Ethereum te handelen.

Bovendien kan het ook nog eens behoorlijk lucratief zijn. Daarbij is het echter wel van belang dat je de markt zo goed mogelijk kunt lezen. Maar, zoals je reeds hebt kunnen lezen, is juist dat ongelooflijk lastig. Na een xx aantal jaar is er in ieder geval meer stabiliteit in de markt; althans, dat is de verwachting van velen.

Dit vind je misschien ook leuk...