Crypto

Waar koop je Bitcoin eigenlijk?

Je kunt op verschillende manieren bitcoin kopen. Via een handelsplatform (ook wel een broker of exchange genoemd) is de beste manier.

Het kopen van Bitcoin is de makkelijkste, veiligste en snelste manier via Nederlandse partijen aangezien je dan eenvoudig kunt betalen met iDeal. Bovendien betaal je via iDeal lage kosten en wordt de Bitcoin direct in je wallet geplaatst. Je vindt in deze volgende stappen een uitleg over hoe en waar het kopen van Bitcoin het beste werkt. Als voorbeeld zullen we laten zien hoe het meestal werkt met de bekendste platformen.

Stappen kopen van Bitcoin

Waar koop je Bitcoin en hoe? We helpen je graag verder.

Het aanmaken van een account is de eerste stap. Hiervoor registreert u zich met een e-mailadres en persoonlijke gegevens. Na het invullen van deze gegevens en het klikken op registreren, ontvang je een e-mail met een activatie e-mail ter bevestiging.

Na activatie van uw account kunt u inloggen en moet u een aantal aanvullende vragen beantwoorden, dat zijn de verplichte vragen i.v.m. financiƫle wet- en regelgeving. Hierbij geef je aan wat de reden is voor het aanmaken van een account en waar het vermogen vandaan komt. Tenslotte moet je een identificatieverificatie doorlopen. Meestal duurt dit proces niet lang en kan je binnen direct starten met het traden van Bitcoins.

Welk handelsplatformen moet ik kiezen?

Traders kunnen kiezen uit een enorm aanbod van verschillende soorten beurzen voor de handel in Bitcoin. Maar op welk platform kan je het beste beginnen? Een goede vraag, want er zijn er zo veel. We zullen het wat makkelijker voor je maken.

De bekendste en meest gewaardeerde platformen zijn Bitvavo, Binance, Coinbase, BTC Direct, Kraken, LiteBit en Bitonic. Het is aan jouw welke van deze jij kiest en waar je Bitcoin wilt kopen. Gebruik onze vergelijkingstool om nog makkelijker een keuze te maken. Ga hiervoor naar descrypted.com.

 

Dit vind je misschien ook leuk...