Zakelijk

Wat is beveiligingstechniek en waar gebruik je het voor?

De wereld verandert iedere dag wat meer, wat gisteren wellicht nog niet mogelijk bleek is vandaag werkelijkheid. Dit geeft een hoop kansen, maar het zorgt ook voor een hoop risico’s. In de samenleving waarin we vandaag leven is er daarom de ongelooflijk snel groeiende behoefte aan het verminderen van risico’s, mensen willen ze het liefst zo beheersbaar mogelijk maken. Beveiligingstechniek is daarvoor een belangrijke factor. Maar is beveiligingstechniek eigenlijk? In dit artikel gaan we er dieper op in.

Wat is beveiligingstechniek?

Beveiligingstechniek is de techniek die je gebruikt om een bepaalde omgeving veiliger te maken. Er zijn even diverse soorten beveiligings technieken. Er bestaat objectbeveiliging, evenementenbeveiliging, horecabeveiliging, persoonsbeveiliging en informatiebeveiliging.

Objectbeveiliging gaat zoals de naam al verraadt over de beveiliging van objecten, evenementenbeveiliging gaat over de beveiligings technieken die worden gebruiken tijdens de beveiliging van evenementen, horeca beveiliging gaat over de beveiliging van horecazaken en allerlei verschillende materialen, technieken en functies functies die hierbij komen kijken, persoonsbeveiliging gaat over de beveiliging van personen, en informatiebeveiliging van gevoelige informatie. Dit wordt vooral gedaan door IT’ers. Allemaal zijn het belangrijke vormen van beveiliging die diverse expertises vereisen.

Beveiligingstechniek en de industriële PC.

Qua beveiligingstechniek is een industriële pc een veel gebruikt middel. Dit is niet zomaar een pc, dit zijn computer die speciaal worden gemaakt voor de industrie. Hij wordt veel gebruikt als onderdeel van een beveiligingssysteem. Deze kunnen bijvoorbeeld heel erg goed functioneren als centrum voor beveiliging van informatie, maar ze kunnen ook fungeren als het centurm van diverse beveiliging beveiligingssystemen.

Vaak zijn industriële computers voorzien van een enorm sterke behuizing die van metaal gemaakt Is. Hierdoor loopt de computer minder gevaar, deze computer is minder gevoelig voor het binnendringen van vuil en stof, en hij is minder vatbaar voor van trillingen. Een PC als deze is een stuk beter beveiligd van binnen. Dit komt omdat ook de hardware anders in de PC is verwerkt. Dit maakt dat een industriële PC allround een beter beveiligde PC is dan een reguliere desktop.

Dit vind je misschien ook leuk...